Tegyél fel új kérdést
vagy Lépj be

A szolgáltatás teljesen ingyenes.

gbubics - 	<p>Miért van az, hogy a lélekvándorlás-reinkarnáció tan(ok) kezdi(k)kiszorítani a nálunk sokáig egyeduralkodó feltámadás-hitet? Mi az oka ennek a drasztikus kelet-felé fordulásnak? Szerintetek leh...

Miért van az, hogy a lélekvándorlás-reinkarnáció tan(ok) kezdi(k)kiszorítani a nálunk sokáig egyeduralkodó feltám...

Miért van az, hogy a lélekvándorlás-reinkarnáció tan(ok) kezdi(k)kiszorítani a nálunk sokáig egyeduralkodó feltámadás-hitet? Mi az oka ennek a drasztikus kelet-felé fordulásnak? Szerintetek lehet valaki úgy keresztény, hogy egyben a reinkarnációban is hisz?
Miben jobbak-rosszabbak a keleti vallások, eszmerendszerek a zsidó-keresztény vallásoknál?

Most ingyen tehetsz fel kérdéseket pénzügyekkel, hitellel, adózással, befektetéssel, ingatlannal kapcsolatban. Kérjük regisztrálj és kérdezz, mert most egy Ipod-ot is nyerhetsz és ingyen letöltheted a "25 pénzügyi alapszabály válság idejére" c. tanulmányt. Felteszek egy kérdést!
marcius29

0 pont Jó Rossz marcius29 - több éve

van akkor hat lelekvandorlas vagy sincs?? akkor mi ahelyzet azzal ha meghalunk ujra talakozunk szeretteinkel, ha ok addog ujja szuletnek??? magas ez az egesz nekem.

A Lelkész

0 pont Jó Rossz A Lelkész - több éve

Azért mert ez az igazság.
Az emberek meghalnak majd újra születnek egy új testben.
A Lelkész

rudolf

0 pont Jó Rossz rudolf - több éve

reinkarnáció biztos mert mielőtt az unokáim megszülettek
a nevüket küzölték velem .holott még a szüleik sem tudták,hogy milyen nevet adnak nekik.

bollaimre

0 pont Jó Rossz bollaimre - több éve

Érdekes amiket irtok,vallatok.Mindenki másképp látja valja.Én azt mondom néktek hogy.HIT nélkűl nemmegy semmi,érdek nélkűl nem teszűnk semmit.Én nem hiszem hogy van isten, hanem tudom hogy,ISTEN LÉTEZIK!!!Hisz álandoan kapcsolatba vagyok vele.Ha kérem mindig segit.Igy találtam meg 55évesen a társam,egycsodálatos nőt.Áldott legyen az ur,és ti is mindannyian.Mindenkit szeretek, legyetek boldogok!!!

aranka

0 pont Jó Rossz aranka - több éve

sajnos a Bibliákat is meg hamisítsák-vagy kiforgassák az egyikben így írják a másikban meg sem említik egyes eseményeket-Szerettek én is a rég múlt után nézni.hallani .és a jelenések nagyon érdekkelnek.Sokszor szeretnék vissza menni a múltba.Nekem is volt már látomásom megvoltam döbbenve -ijedve-egy, szakállas, fa rudal hosszú köpenybe,.és szolt hozzám. Azóta érdekel.és láttam magam fekve mint egy hallót-fent lebegtem,néztem hogy meghaltam?Sokat szeretnék hallani ilyesmi röl…....

sóti istván

+1 pont Jó Rossz sóti istván - több éve

igazán kárvolt elkezdenem ezt a vitát. én nemvagyok lelkész, sem hitoktató csak olvasom a könyveket: szent biblia azaz szent irás forditotta károli gáspár budapest , 1988, biblia forditotta a magyar bibliatanács bibliaforditó szakbizottsága kálvin kiadó , budapest 1992. e két biblia sövegével tejesen e3gybehanzóan megegyezik a pravoszláv latinbetüs és ciril betüs forditás is gondolom szentendrén beszerezhetők. a görögkeletiek bibliáját nemolvastam. jelenések 22. fejezet l8 ha valaki hozzátesz ezekhez….19 vers ha valaki elvesz…..lukács 16 f 17 de hamarabb elmulik az ég és főld, mint hogy e törvényből egyetlen vessző is elveszne. majd máté 5 f 18. vers mózes 5 könyve 13. f 1 vers majd 4. fejezet 2 vers. gondolom ismered e verseket . a bibliához nelehet semilyen olvasmányt hozzárakni bármennyire is hasznos , de nagyonsokszór káros. a vallási fanatizmus nagyon káros ha az még párosul a politikai fanatizmussal kész tragédia, nagyon káros az is ha az egyház egyesül az állammal , politikával. üdvözöllek

sóti istván

0 pont Jó Rossz sóti istván - több éve

van pontos rom. kat. forditás is. igen ők bővitették ki a szentirást 6 fejezettel. napokban bővebben irök.

gbubics

0 pont Jó Rossz gbubics - több éve

Luther lefordította az apokrifeket is, és azt mondta, hogy bár nem egyenértékű a szentírással, de mindenképpen hasznos olvasmány.

gbubics

0 pont Jó Rossz gbubics - több éve

De kérlek ne beszélj rébuszokban, a róm. kat fordításokra gonbolsz? (+ Tóbiás, meg Makabeusok, stb)

gbubics

0 pont Jó Rossz gbubics - több éve

Igen, vannak jó kisegyházak, én baptista gyülekezetbe járok.

sóti istván

-1 pont Jó Rossz sóti istván - több éve

Rossznak ítélték. Mutassd
gbubics

0 pont Jó Rossz gbubics - több éve

Talán az őrtornyosokra gondolsz? A vallások alatt ugye a ker. felekezeteket érted?
Van itthon kb. 4 bibliafordítás, de ezen az oldalon fenn van 9+ a görög újszövetség: http://biblia.jezusert.com/. A Tanúk irományaitól meg feláll a szőr a hátamon, teljességgel antikrisztusi a szellemiség ott!
2Jn 1,7:
Mert sok hitető jött el a világba, akik nem vallják, hogy Jézus Krisztus testben jött el: ez a hitető és az antikrisztus. Na a tanúkról még annyit, hogy szerintem (és nem csak szerintem) az nem kereszténység, amit ők csinálnak, hanem valami más.

sóti istván

+1 pont Jó Rossz sóti istván - több éve

ha a vallás tanulmányozosával foglalkozól, kérlek mindenaz országban müködő vallásnak felekezetnek nézz be templomába imaházába és vedd meg a bibliájukat,szentirásukat ,tanulmányozd át és hasonlitsd össze,fordulj be a kis egyházakhoz is, ne csak az ugynevezett történelmi egyházakhoz ,vásárlásod nemfog sokba kerülni mivel csak 4 vagy 5 biblia van forgalomba, nézd meg melyik tér el a többitől, és meglátod annál a vallásnál valami nagyon nagy baj van, ők egyedül kibővitették a szentirást. betettek még 6 fejezetet ami a többibe nincs bennde, a vozsolyi szentirásban se nincs benne. ezek nagyon igaz vallásnak tartják magukat gondolkodj ezen. az ilyen össze visszaságok következménye a külömböző uj fellfogások terjedése.kérlek tarsd magad mindig a szentiráshoz ami mindenvallásnál szóról szóra ugyanaz ezt a hiveik nemtudják mivel még a saját bibliájukat sem olvassák, mégkevésbé a másik vallásokét, csak egy vallásnál illedtve szentirásuknál van eltéré keresd meg melyik egyháznál látni fogod hogy hol a baj csirája üdvözöllek sok sikert és komoly tanulmányozást.

gbubics

0 pont Jó Rossz gbubics - több éve

Köszi a válaszokat!
Magam is hitben járó keresztény vagyok. Az Atya gyermeke, és Jézus örököstársa. Igazából azért tettem fel a kérdést, mert helyes evangélizációs stratégiát keresek ezen emberkék részére. Sajnos sok magát kereszténynek valló (vallásos) barátom hiszi a reinkarnáció tanok egyikét is. Valójában egyikben sem hisznek igazán… Nem értem, hogy miért nem értik: ez a kettő 2 teljesen ellentétes eszmerendszer. Hogyan lehetne szolgálni ezen emberek felé? Azért veszélyes ez a vallási mix, mert nem lehet, v. nagyon nehéz rádöbbenteni őket arra, h. tévúton vannak. Számukra kézenfekvő, hogy így bármelyik is igaz, mindenféleképpen jól járnak. A vallásos “keresztényekkel” sokkal nehezebb dolgunk van, mint a full pogányokkal. Jézus is azokat tudta gyógyítani, akik beismerték, hogy vakok. Mit lehet kezdeni azzal, aki azt hiszi, hogy lát?

sóti istván

0 pont Jó Rossz sóti istván - több éve

mindent néznek az emberek, mndent elhisznek ami nekük megfelel,mindenre van idejük olvasnak minden ostobaságot, de a bibliát szentirást nemveszik kezükbe, olvasd a teremtőd szavát és meglátod mi az igazság a biblia szentirás egy de kénytelen vagyok mindkettőt leirni mert sokan ezt sem tudják. e könyvet olvasva meglátod megkapod a helyes válast, de ez nem regény hogy megrsd sokszor elkell olvasnod,könyvet kérd lelkészedtől haq nemad akkor valami baj van hitével.

H4rc0s

0 pont Jó Rossz H4rc0s - több éve

Amúgy meg ez annyira beteg dolog h magadtól kérdezd.
Meg h váltsuk meg magunkat stb.
Az embernek szüksége van a Teremtőjére, csak akkor lesz boldog újra ha személyes kapcsolatba kerül vele.
És ezt az utat nem magunkban kell keresni, hanem Jézusnál.
Hiába is próbálja az ember saját magát állítani Isten helyére…a halálos ágyán meg sír-rí...nem akkor kell.
Meg még annyit h az igazi keresztény egyháznak az a feladata többek között, h a romlást visszatartsa a világban. Mi vagyunk a Föld sója.. és ha megnézzük az országokat, és azt h milyen az uralkodó nézet ott, pl magyarország- materializmus, sámánizmus, katolicizmus…és ehhez veszzük az anyagi jólétet, erkölcsi állapotot, egyenes arány van a kettő között. Amerikában azért jobb( mert jobb mint mo.-on) a helyzet, mert ott nagyon sokan biblia módon keresik Istent.

A Lelkész

0 pont Jó Rossz A Lelkész - több éve

Legbelül mindenki tudja mi az igazság.
Hiszen már sok ezerszer átélte vagy sem.
Magadtól kérdezd mi az igazság, ne mások véleménye döntsön.

H4rc0s

+1 pont Jó Rossz H4rc0s - több éve

Az alap az igazi, ami a bibliában le van írva.
A többi, amit vallásnak neveznek, én azt értem alatta, h hozzátesznek, vagy elvesznek az alapból. Így jön létre 1 vallás. Az eredeti az a hit! Az élő hit. Ha valaki vallásos, az azt jelenti h nincs élő hite, hanem bizonyos szertartások, szokások betartásával akar megfelelni. És ez egy nagyon nagyon rossz állapot. Ettől lesznek a vallásos emberek olyan furcsák. Megy a templomba ….de h minek ő sem tudja. Hit nélkül halott minden.

H4rc0s

0 pont Jó Rossz H4rc0s - több éve

Nem lehet keresztény egyértelműen! Nem csak én mondom, hanem Isten igéje!
Naszóval lélekvándorlás van, azaz szellemvándorlás. És nem az ember szelleme megy tovább, hanem 1, vagy több tisztátalan szellem. A biblia erről beszél. Amikor pl a 1 ember el tudja mondani az “előző életét” valójában a démon mondja el, mert ő a másik ember életében végig ott volt.
Ezek a szellemek uralkodnak a meg nem tért emberek viselkedésén, sőt még utána is próbálkozhatnak. Öngyilkosságokat is ilyenek okozzák, meg a skizofrén megnyilvánulásokat.
De Jézus nevére kimennek az emberből. De csak akkor ha a nevet használó ember hitben jár, ésujjászületett keresztény. A katolikus “ördögűzés” egy nagy kamu. Főleg h ördög csak 1 van, és az nem nagyon megy bele emberbe, ha meg igen, akkor az elég durva lenne…
Azért van a terjedése mert az emberek látják a jeleket, h elmondja 1 másik ember életét az adott ember, és azt hiszik h ez valami nagy dolog. És nincs aki megválaszolja nekik, hanem félrevezetik őket….

pezo

-1 pont Jó Rossz pezo - több éve

Rossznak ítélték. Mutassd
jezsa

0 pont Jó Rossz jezsa - több éve

szerintem kettő nem élhet együtt , Eddig az emberek nem igazán hittek vagy ha jártak is templomba nem élő hitük volt Keleti misztikus érdekes Másik amit félve írok le lehet gonosz műve is sátáné hogy kereszténységtől eltávolítsa az embereket, de ebbe nem akarok belemenni

Még nincs meg a jó válasz, de szükséged lenne rá?

Kérjük iratkozz fel az email értesítőre, mert így azonnal megtudod, ha valaki megválaszolja a kérdést. (Bármikor leiratkozhatsz.)

E-mail címed:

Csak szöveg engedélyezett. A szerkesztőben használhatod a Textile-t. Például a *szöveg* félkövér szót eredményez.

A Moyo.hu oldalain olvasható információk, adatok és szolgáltatások nem helyettesíthetik szakemberek véleményét, ezért minden esetben forduljon szakorvoshoz!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!