Tegyél fel új kérdést
vagy Lépj be

A szolgáltatás teljesen ingyenes.

Staub Zsuzsanna - 	<p>Mik a vastagbél gyulladás tünetei? <br />
Bár  rendszeresen van székletem, de néhány napja még utána is vagy négyszer-ötször ingerem,de csak egy babszemnyit tudok kinyomni s már fáj az egész be...

Mik a vastagbél gyulladás tünetei?
Bár rendszeresen van székletem, de néhány napja még utána is vagy négy...

Mik a vastagbél gyulladás tünetei?
Bár rendszeresen van székletem, de néhány napja még utána is vagy négyszer-ötször ingerem,de csak egy babszemnyit tudok kinyomni s már fáj az egész berendezésem.Ennek ellenére fel vagyok fujódva és rossz a közérzetem.Egyáltalán nem érzem, hogy megkönnyebbültem volna.

arrow Staub Zsuzsanna - több éve - Tünetek kategória -

Most ingyen tehetsz fel kérdéseket pénzügyekkel, hitellel, adózással, befektetéssel, ingatlannal kapcsolatban. Kérjük regisztrálj és kérdezz, mert most egy Ipod-ot is nyerhetsz és ingyen letöltheted a "25 pénzügyi alapszabály válság idejére" c. tanulmányt. Felteszek egy kérdést!
ilona

0 pont Jó Rossz ilona - több éve

Egyszer hasmenés,máskor székrekedés,és olykor pedig nem is ürül ki az egész,mi lehet az oka ennek?

ilona

0 pont Jó Rossz ilona - több éve

Egyszer hasmenés,máskor székrekedés,és olykor pedig nem is ürül ki az egész,mi lehet az oka ennek?

schjo

0 pont Jó Rossz schjo - több éve

vastagbél gyulladás kezelésére megköszönöm egy bevált gyógytea keverék receptet ha küldenél nekem —schjo@freemail.hu köszönöm.

Aida

0 pont Jó Rossz Aida - több éve

Kedves Zsuzsa!
Minden találgatás helyett én azt tanácsolom,hogy mielőbb keressen fel egy coloproctológiai szakrendelést a lakóhelyéhez közel.Ott kivizsgálják,ellátják tanácsokkal illetve további kezeléssel,amennyiben szükséges.
Üdv!

edinateam

0 pont Jó Rossz edinateam - több éve

egyszeröen vegyel tisasen tablettat nem is draga van recept nelkül es csak szeklet lazito.nem kell felned hogy valahol kellemetlenseg er.

chysh

0 pont Jó Rossz chysh - több éve

a vastagbélgyulladásnál (colitis) általánosságban előforduló tünetek a hasmenés, véres, nyákos széklet, fájdalom.
amit írsz inkább IBS-nek tűnik, ami valóban pszichoszomatikus betegség, ellentétben az IBD-vel (gyulladásos bélbetegség)

bogu

0 pont Jó Rossz bogu - több éve

Nem vagyok orvos,de 25 évnyi természetgyógyász tapasztalatom van.A legtöbb vastagbélgyulladásos idegállapottól függően egyszer szorulásos,máskor hasmenéses. Ez a közönséges(vulgáris colítis) Aztán van a vérző coliítis ami nagyon kemény dolog.Fekélyes vastagbélgyulladás (colitis ulcerosa)

A colitis ulcerosa (másképpen fekélyes vastagbélgyulladás, kolitisz) a vastagbél krónikus gyulladásos betegsége. Hosszanti kiterjedésben a betegség mindig a végbél felől indul és különböző magasságig összefüggően érinti a vastagbelet. Amennyiben csak a végbél betegszik meg, a diagnózis proctitis. Kiterjedtebb kórforma a szigmabelet és a vastagbél leszálló szárát is érintő baloldali colitis. A legsúlyosabb betegségforma az egész vastagbelet érintő pancolitis (pan=egész). A betegség folyamán a kiterjedés változhat.

proctitis – baloldali colitis – pancolitis

* Kialakulása * Tünetek * Szövődmények

Kialakulása
A betegség eredete ismeretlen

Feltehető, hogy veleszületett vagy az élet során szerzett hajlamhoz társul valamilyen kiváltó tényező, például fertőzés, lelki vagy testi túlterheltség, mely a lappangó hajlamot felszínre hozza. Az ismeretlen eredetű gyulladás kialakulásában és fenntartásában szerepe van az immunrendszer hibás működésének is.
Pszhoszomatikus kezelést igényel. Én jelgyógyászattal,szofronizációval és gyógyteával,még orvosnőt is kikezeltem,aki pedig szkeptikusan állt a dologhoz,de kipróbálta a tudásomat.A Salazopirin és más gyulladásgátlóknak sok a mellékhatása.A colítiszes betegeknek az orvosok szerint együtt kell élniük a betegségükkel és viselniük mint egy stigmát. Lásd: Gyógyeredményeim-esetleírások.http://www.bogumil2400.eoldal.hu/

Még nincs meg a jó válasz, de szükséged lenne rá?

Kérjük iratkozz fel az email értesítőre, mert így azonnal megtudod, ha valaki megválaszolja a kérdést. (Bármikor leiratkozhatsz.)

E-mail címed:

Csak szöveg engedélyezett. A szerkesztőben használhatod a Textile-t. Például a *szöveg* félkövér szót eredményez.

Hirdetés
A Moyo.hu oldalain olvasható információk, adatok és szolgáltatások nem helyettesíthetik szakemberek véleményét, ezért minden esetben forduljon szakorvoshoz!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!