Tegyél fel új kérdést
vagy Lépj be

A szolgáltatás teljesen ingyenes.

zsuzsi08 - 	<p>A családban szinte mindenkinek magas a vérnyomása. Apunak 2 agyvérzése volt, hogy a húgomnak (17 éves) kisebb szívrohama volt. Szeretném megkérdezni, öröklődik-e, és hogy mi a teendő?</p>

A családban szinte mindenkinek magas a vérnyomása. Apunak 2 agyvérzése volt, hogy a húgomnak (17 éves) kisebb szí...

A családban szinte mindenkinek magas a vérnyomása. Apunak 2 agyvérzése volt, hogy a húgomnak (17 éves) kisebb szívrohama volt. Szeretném megkérdezni, öröklődik-e, és hogy mi a teendő?

arrow zsuzsi08 - több éve - Szív és érrendszer kategória -

Címkék: agyvérzés, magas-vérnyomás, szívroham

Most ingyen tehetsz fel kérdéseket pénzügyekkel, hitellel, adózással, befektetéssel, ingatlannal kapcsolatban. Kérjük regisztrálj és kérdezz, mert most egy Ipod-ot is nyerhetsz és ingyen letöltheted a "25 pénzügyi alapszabály válság idejére" c. tanulmányt. Felteszek egy kérdést!
gyogytan

0 pont Jó Rossz gyogytan - több éve

Lehetnek a hátterében örökletes tényezők is. Például genetikailag szűk érhálózat, vagy valamelyik genetikai marker tényleges elváltozása, többségében a magas vérnyomás, ha genetikai is, inkább csak hajlam mutató, és a májra, a vesére, anyagcsererére vonatkozik. Legtöbbször a hajlam csak hajlam marad. Az étkezési szokások azonban nagymértékben befolyásolják ezt a tényezőt, vagy a lakás amiben a család lakik, pl. föld és vízérsugárzás, vagy egyéb sugárártalom, s végül lehet még vitamin és nyomelem hiány is a kiváltó ok. Az életvitel tudatos változtatása sokat hat ilyen esetekben. A máj, a koleszterin, a cukorháztartás egyensúlya nagyon fontos. A vese erősítése is.

Még nincs meg a jó válasz, de szükséged lenne rá?

Kérjük iratkozz fel az email értesítőre, mert így azonnal megtudod, ha valaki megválaszolja a kérdést. (Bármikor leiratkozhatsz.)

E-mail címed:

Csak szöveg engedélyezett. A szerkesztőben használhatod a Textile-t. Például a *szöveg* félkövér szót eredményez.

Hirdetés
A Moyo.hu oldalain olvasható információk, adatok és szolgáltatások nem helyettesíthetik szakemberek véleményét, ezért minden esetben forduljon szakorvoshoz!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!