Tegyél fel új kérdést
vagy Lépj be

A szolgáltatás teljesen ingyenes.

Kitti86 - 	<p>Mire jó a gyömbér?</p>

Mire jó a gyömbér?

Mire jó a gyömbér?

arrow Kitti86 - több éve - Homeopátia kategória -

Címkék: főzés, gyömbér, hányinger, test

Most ingyen tehetsz fel kérdéseket pénzügyekkel, hitellel, adózással, befektetéssel, ingatlannal kapcsolatban. Kérjük regisztrálj és kérdezz, mert most egy Ipod-ot is nyerhetsz és ingyen letöltheted a "25 pénzügyi alapszabály válság idejére" c. tanulmányt. Felteszek egy kérdést!
drhaus

0 pont Jó Rossz drhaus - több éve

A kinai gyógyászatban a gyömbért általános roborálószerként használják, aminek hatásmechanizmusa a memória erősítésém túl a potenciazavarokig mindenre kiterjed. Farkológialiag nem kimutatható a hatóanyagok hatása. Semmilyen “barkácsolt” kapszulát nem szabad belőle fogyasztani, csak az eredeti nyers gyömbérgyökeret. Ezt leletkarikába vágva elrágcsálni, naponta egy vékony szeletet, vagy az ételbe belereszelve. Már három nap után lehet érezni a hatását.

sandiee

0 pont Jó Rossz sandiee - több éve

Csak a népi gyógyászatban használják betegségek kezelésére, elsősorban fűszernövény.

A gyömbér hányáscsillapító tulajdonságának farmakológiai háttere nem teljesen tisztázott, de a görcsoldó, szélhajtó tulajdonságainak köszönhetően valószínűleg közvetlen hatással rendelkezik a gyomor-bélrendszerre. A növény hatása gyökerének illóolajában rejlik, mely csökkenti a nyálkahártyák irritációját. Gyulladáscsökkentő hatású, melyet ki lehet használni megfázás és hörghurut esetén. Köztudottan jó emésztési zavarok enyhítésére (enyhe gyomorrontás, puffadás), de émelygésnél, hányingernél is segítségünkre lehet a gyömbér. Jó emésztésserkentő és étvágyjavító hatású.

Egyes hagyományok szerint a gyömbér javítja a memóriát – a kínai tengerészek évezredek óta gyömbért rágcsálnak tengeribetegség ellen -, de nem hat a központi idegrendszerre, ezért nem okoz mellékhatásként fáradtságot, álmosságot. Így azok is alkalmazhatják, akik nagy odafigyelést és jó koncentrációs képességet igénylő tevékenységet végeznek (gépkocsivezetés).

Utazási betegségeket, rossz emésztéssel kapcsolatos tüneteket is gyógyítanak vele. Növeli az immunrendszer fertőzésekkel szembeni ellenálló-képességét

Kinga

0 pont Jó Rossz Kinga - több éve

A gyomber gorcsoldo,fajdalomcsillapito.memoriazavarokra is hasznaljak.

Kitti56

0 pont Jó Rossz Kitti56 - több éve

A gyömbér hagyományos funkcióján, az ízesítésen kívül, nagyon hasznos hányinger ellen!

Még nincs meg a jó válasz, de szükséged lenne rá?

Kérjük iratkozz fel az email értesítőre, mert így azonnal megtudod, ha valaki megválaszolja a kérdést. (Bármikor leiratkozhatsz.)

E-mail címed:

Csak szöveg engedélyezett. A szerkesztőben használhatod a Textile-t. Például a *szöveg* félkövér szót eredményez.

Hirdetés
A Moyo.hu oldalain olvasható információk, adatok és szolgáltatások nem helyettesíthetik szakemberek véleményét, ezért minden esetben forduljon szakorvoshoz!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!