Tegyél fel új kérdést
vagy Lépj be

A szolgáltatás teljesen ingyenes.

piem44 - 	<p>pitvar fibrillacio flutter gyógyitása és kezelése hogyan történik?</p>

pitvar fibrillacio flutter gyógyitása és kezelése hogyan történik?

pitvar fibrillacio flutter gyógyitása és kezelése hogyan történik?

arrow piem44 - több éve - Egyéb betegségek és gyógyítás kategória -

Címkék: szív

Most ingyen tehetsz fel kérdéseket pénzügyekkel, hitellel, adózással, befektetéssel, ingatlannal kapcsolatban. Kérjük regisztrálj és kérdezz, mert most egy Ipod-ot is nyerhetsz és ingyen letöltheted a "25 pénzügyi alapszabály válság idejére" c. tanulmányt. Felteszek egy kérdést!
piem44

0 pont Jó Rossz piem44 - több éve

köszönöm szépen a rendkívül hasznos információkat

Kinga

+1 pont Jó Rossz Kinga - több éve

A pitvarremegés és -lebegés kezelése a kamrák összehúzódási sebességének befolyásolására, valamint a kiváltó okként szereplő szívbetegségre irányul. A vérrögök és az embólusok kialakulásának megelőzésére gyógyszereket (véralvadásgátlókat, antikoagulánsokat) adnak.

A kezelés első lépéseként általában a kamrák öszszehúzódásának ütemét lassítják, így a szív hatékonyabban tudja pumpálni a vért. Gyakran a legelső gyógyszer, amit kipróbálnak, a digoxin: lelassítja az impulzusok vezetődését a kamra felé. A digoxin önmagában azonban sokszor kevésnek bizonyul, ezért más gyógyszerekre is szükség van. Ilyenkor béta-blokkolót, például propranololt vagy atenololt, illetve kálciumcsatorna gátlót, például verapamilt vagy diltiazemet írnak fel.

A pitvarremegés és a pitvarlebegés magától is viszszaalakulhat normális ritmussá. Gyakoribb azonban, hogy valamilyen beavatkozással kell a normális ritmust helyreállítani. Bizonyos antiarritmiás szerek (leggyakrabban amiodaron, propafenon vagy szotalol) hatékonyak lehetnek, de a kardioverzió, vagy a defibrilláció (mikor elektromos ütést mérnek a szívre) a legjobb megoldás. Minél régebb óta áll fenn a szívritmuszavar (különösen, ha 6 hónapnál régebben), minél jobban megnagyobbodtak a pitvarok, és minél súlyosabb a háttérben meghúzódó szívbetegség, annál kisebb a valószínűsége annak, hogy bármilyen módszerrel sikerüljön visszaállítani a rendes ritmust.

Még nincs meg a jó válasz, de szükséged lenne rá?

Kérjük iratkozz fel az email értesítőre, mert így azonnal megtudod, ha valaki megválaszolja a kérdést. (Bármikor leiratkozhatsz.)

E-mail címed:

Csak szöveg engedélyezett. A szerkesztőben használhatod a Textile-t. Például a *szöveg* félkövér szót eredményez.

Hirdetés
A Moyo.hu oldalain olvasható információk, adatok és szolgáltatások nem helyettesíthetik szakemberek véleményét, ezért minden esetben forduljon szakorvoshoz!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!