Tegyél fel új kérdést
vagy Lépj be

A szolgáltatás teljesen ingyenes.

frenki - 	<p>Kérem milyen étvágy fokozó csodanövényt tudnak ill.mit ajánlani idös anyámnak akinek nem nagyon van étvágya,és egyre csak fogy.Sanos emiatt nincs rendesen széklete?Mit érdemes megvenni és szedn...

Kérem milyen étvágy fokozó csodanövényt tudnak ill.mit ajánlani idös anyámnak akinek nem nagyon van étvágya,és eg...

Kérem milyen étvágy fokozó csodanövényt tudnak ill.mit ajánlani idös anyámnak akinek nem nagyon van étvágya,és egyre csak fogy.Sanos emiatt nincs rendesen széklete?Mit érdemes megvenni és szednie?Köszönöm elöre is válaszukat.Tisztelettel Frenki

arrow frenki - több éve - Egészséges étkezés kategória -

Címkék: egéeszséges, táplálkozás

Most ingyen tehetsz fel kérdéseket pénzügyekkel, hitellel, adózással, befektetéssel, ingatlannal kapcsolatban. Kérjük regisztrálj és kérdezz, mert most egy Ipod-ot is nyerhetsz és ingyen letöltheted a "25 pénzügyi alapszabály válság idejére" c. tanulmányt. Felteszek egy kérdést!
pgizi

0 pont Jó Rossz pgizi - több éve

Kedves Frenki, az édesanyjának főzzön cikóriakávét, biztos szívesen fogyasztja, mert a régebbi időkben egy naponta fogyasztott reggeli ital volt. Kiváló hatással van az emésztésre, és ha egy pici szilvalekváros kenyeret is enne hozzá, az lenne az igazi. Egy próbát megér.

gyogytan

0 pont Jó Rossz gyogytan - több éve

Kedves frenki!
Ott ahol ilyen mértékű már a nem evés, ott más baj is van, és az nem biztos hogy szervi eredetű, hanem inkább lelki, de azért természetesen lehet szervi baj mögötte, amit meg kellene állapítani.
Egy nő számára addig fontos az életfenntartás, amíg olyan feladatkört tölthet be a szükebb és tágabb környezetében, ami alapján ő visszajelzésként értékességét, és munkájának vagy létének fontosságát kapja vissza…
A Halak és a Nyilas jegyűek között szokott előfordulni a legtöbb “éhező” típus. Egyszerűen nem veszik észre, hogy éhesek, mert ujabb és ujabb feladatot vállalnak fel…Őroluk általában másoknak kell gondoskodnia, hogy a megfelelő élelem mennyiséget és folyadékot is magukhoz vegyék, annak ellenére, hogy ő maguk gondoskodnak másokról…

Az egyik legjobban bevált “csodaszer” az ezerjófű és a narancshéj keverékéből főzött tea. Eddig mindenkinél bevált. Nagyon keserű ugyan, de nem kell belőle sok. Egy csészényinek felét étkezés előtt érdemes elfogyasztani, másik felét étkezés után.
Ezen kívűl érdemes még napi hat korty Kálmosgyökér hideg áztatásos kivonatot is fogyasztani a jó emésztés miatt, valamint ha az előbbi tea nem tetszene az édesanyjának, akkor ezzel is jó eredmények érhetőek el étvágytalanság esetén.
És ha végképp nem akarna semmilyen teát fogyasztani, bár kitartok az első ajánlatom mellett, mint erre legmegfelelőbb étvágygerjesztő, akkor van még egy lehetőség: Fogyasszon a következő porok keverékéből napi 6 kávéskanálnyit mennyiségben, étkezés előtt és után egy-egy, tehát napi három főétkezkor:
Feketebors, gyömbér, kurkuma (vagy curry), édeskömény (vagy kömény), kardamom (ha tudnak szerezni), csili (vagy erőspaprika), sáfrány (ha tudnak szerezni). Ezekből egyenlő arányban, őrölve kell keveréket készíteni a Sáfrány kivételével, amit úgy ahogy van beletehetünk a keverékbe. Mindegyikből egy teáskanállal tegyünk egy már kiüritett kis tormás üvegbe, és ehhez öntsük az egy csomagnyi sáfrányt, és jól rázzuk össze, lecsukott fedő alatt.
Az édesköményen és a kardamomon kívűl (ezek gyógynövényboltban szerezhetők be, és meg kell őket örölni kávédarálón), mindegyiket őrölt fűszerként vehetjük meg, a Kotányi fúszerek között találjuk meg őket.

Vigyázni kell, hogy milyen dolgokat fogyaszt egy ilyen legyengült szervezet. Nagyon kívánják pl. a tejet, de több mint valószínű, hogy annak megemésztésével problémái vannak az édesanyjának, csak nem tud róla. Megfigyelhető, hogy pont olyan dolgokat kívánnak ezek a soványságra hajlamos emberek, ami nem tesz nekik jót…
De mivel maga a kérdés csak az étvágygerjesztőre vonatkozott, nem részletezném tovább.

Kinga

0 pont Jó Rossz Kinga - több éve

A boróka teája felhasználható étvágyfokozóként, epe- és vesekő-oldószerként valamint hurutos megbetegedéseknél.

Még nincs meg a jó válasz, de szükséged lenne rá?

Kérjük iratkozz fel az email értesítőre, mert így azonnal megtudod, ha valaki megválaszolja a kérdést. (Bármikor leiratkozhatsz.)

E-mail címed:

Csak szöveg engedélyezett. A szerkesztőben használhatod a Textile-t. Például a *szöveg* félkövér szót eredményez.

Hirdetés
A Moyo.hu oldalain olvasható információk, adatok és szolgáltatások nem helyettesíthetik szakemberek véleményét, ezért minden esetben forduljon szakorvoshoz!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!