Tegyél fel új kérdést
vagy Lépj be

A szolgáltatás teljesen ingyenes.

Nilus János - 	<p>Tisztelt Doktor úr / Nő/  és diabetikus ! Be vizsgált étel allergiám alakult ki  , annak ellenére , hogy olajjal főzők és sok zöldséget fogyasztok .<br />
Sok gyógyszerrel kísérleteztek  –...

Tisztelt Doktor úr / Nő/ és diabetikus ! Be vizsgált étel allergiám alakult ki , annak ellenére , hogy olajjal ...

Tisztelt Doktor úr / Nő/ és diabetikus ! Be vizsgált étel allergiám alakult ki , annak ellenére , hogy olajjal főzők és sok zöldséget fogyasztok .
Sok gyógyszerrel kísérleteztek – kísérleteznek rajtam gasztroentrológusok . Eredménytelenül . Mit tud alternatív gyógyulásra javasolni . Most újabb orvosi javaslat a vékonybél műtét , amit elszeretnék kerülni . Vizsgálnak -purgálnak de eredmény lehangoló , csak a gyógyszerészek gazdagodnak és Én nem gyógyulok . Köszönöm Nilus János

arrow Nilus János - több éve - Dietetika kategória -

Most ingyen tehetsz fel kérdéseket pénzügyekkel, hitellel, adózással, befektetéssel, ingatlannal kapcsolatban. Kérjük regisztrálj és kérdezz, mert most egy Ipod-ot is nyerhetsz és ingyen letöltheted a "25 pénzügyi alapszabály válság idejére" c. tanulmányt. Felteszek egy kérdést!
Nilus János

0 pont Jó Rossz Nilus János - több éve

Köszönöm a választ . Ezekkel mind tisztában vagyok . Főzési tanfolyamra járok kórházba a diabetikushoz . Még sem tud egyértelmű választ adni , módszert adni a laktóz- cukor – glutén-keményítő együttes diétára . Itt tart az orvos tudomány pénzért ! Nilus

gyogytan

0 pont Jó Rossz gyogytan - több éve

what does this word “banirs”, nice “null”?

gyogytan

0 pont Jó Rossz gyogytan - több éve

Kedvs Nilus János!
Ha már így adódott, akkor próbálnék válaszolni a kérdésére, megjegyzem itt nem biztos, hogy Doktorok vannak jelen, hisz az egész oldal azért jött volna létre, hogy egymásnak adjunk tanácsokat bajainkra. Attól függetlenül, azért előfordulat, hogy errefelé téved egy-két “szakember” is, orvos, vagy természetgyógyász is időszakonként.
Egy időben én is sűrűbben feljártam erre az oldalra, de épp akkor volt elég ilyen “szakember” ezen a fórumon, ezért inkább háttérbe szorultam. Szóval:
Nem teljesen tiszta számomra, hogy az ételallergiának, mi köze van egy vékonybélműtéthez, de feltételezem, hogy az ételallergia a vékonybél megbetegedése miatt alakult ki. A vékonybél operációk azonban csak akkor érdemes felvállalni, ha már semmi más megoldás nem jöhet számításba. Általában vékonybélfekély vagy vékonybélrák esetén szoktak műtétet ajánlani elsősorban, de ezen kívül is hallottam már más indok miatt műtétet.
Az hogy olajjal főzünk, vagy zöldséget eszünk, még nem jelent egészséges táplálkozást, sajnos. A mostani olajokban rengeteg egyéb anyag is van, a zöldségekben is sok tápanyag nem található már meg, és a tömegtermelt zöldségek még mérgeket is tartalmazhatnak.
Az étel elkészítésnél nem mindegy, hogy mennyire főzzük szét az alapanyagokat.
...s igazából az Ön által feltett pár mondat alapján, nem egyértelmű, hogy mi a pontos kérdése, s nem is olyan egyszerű mindezt megválaszolni sem ezáltal. Mivel Önnek van internetje, saját maga is utánanézhet alapvető kérdéseinek a google-keresőbe ütött pár szó segítségével, pl. vékonybél, béldiéta, mikroelemhiány stb.
Sokszor nem is értem, hogy az emberek miért mindig mástól várják el, hogy dolgozzon helyettük, ha ők is megtehetnék.
Ezt kérem ne vegye szemrehányásnak, dehát azért elsősorban mindenki elsősorban a saját egészségéért felelős, és ebbe beletartozik az is, hogy mindent megismer a saját bajairól, s ha végképp nem tud saját magának utat találni, akkor kér segítséget másoktól, hogy vázoljanak fel számára valamilyen lehetőséget, vagy lehetőségeket.
Amit, Ön írt, arra lehetne válaszolni legalább 50 oldalt is akár.
De amennyiben mégis gyors és fontos a dolog az Ön részére, akkor pár mondatban így foglalhatnám össze:
Napi legalább öt étkezés, és a főétkezést tegyük mindenképp kora délutánra vagy estére, amikor nem terheljük le az inzulin háztartást, hisz a normál inzulingörbe ekkor van a legmagasabb szinten is a szervezetben.
A húsokat csak pároljuk, és ne rántsuk. Ne habarjunk és ne rántsunk be semmit, sűríteni önmagával sűrített étellel sűrítsünk. Ne használjunk csak hidegen sajtolt olajat, vagyis szűz olivát hevítésre. Ha ezt nem tehetjük meg, akkor ne is süssünk inkább soha, csak pároljunk, vagy főzzünk. A főzésnél a zöldbab és a száraz babok kivételével csak félnyers állapotig főzzük a zöldségeket. Húst zöldségkörettel együnk, majd szintén zöldségekkel együnk kásákat külön étkezésben, és együnk tésztát is szintén zöldségekkel.
Addig azonban míg valamilyen bélbetegség állna fenn, nem nagyon előnyös a kemény rostok zöldségek fogyasztása, azonban nagyon jók a tök és uborkafélék, a zöldbab jól megfőzve és akár turmixolva is, paradicsom hús, tehát héja nélkül. Bélfekély esetén több B-vitamin kell, erre nagyon jó a sörélesztő vízben feloldva. A bélbolyhok eltömítődése miatti megbetegedéseknél, fel kell szabadítani a bélbolyhokat. Szép lassan lehetséges ám ez is, de több hónap a vékonybél gyógyulásának ideje. Azonban a vékonybél nagyon fontos a szervezetben, hisz a tápanyagok csak ezen a részen szívódhatnak fel a szervezetbe, bár a vastagbél is további felszívó rendszerünk. A vékonybél lugos kémhatást kér, míg a vastagbél egyik része savas, majd később megint lugos kémhatásúvá válik hogy feladatát elvégezze. Ehhez megfelelő rendszerei vannak a szervezetnek, hogy létrehozza ezeket az állapotokat, un. pufferrendszerek segítségével, azonban ehhez mikroelemekre van szüksége a szervezetnek és ha a mikroelemraktárak hosszabb ideje igénybe vannak véve, akkor ki is merülhetnek egy idő után. Ezek után azonban már nem képesek fenntartani a pufferrendszert és minden felborul, majd egymás utáni megbetegedések sora kezdődik el az ember szervezetében.
Szóval, itt nem csak a sima táplálkozási szokásokról van szó, hanem arról is, hogy hiányosak az élelmiszereink mindabban, aminek azonban benne kellene lennie abban az élelemben. Az élelmek finomítási eljárásai is sokat elvesznek tőlünk ezekből az élelmekből.
Nagy adagban vitamin és mikroelem pótlást ajánlanék, még az egészséges bioélelmiszer fogyasztás mellé is, valamint a széklet napi rendezése nagyon fontos dolog lenne.
Kb. ilyen irányelvek alapján remélem már el tud indulni a keresgélésben a goog-lén.
Üdvözlettel: gyogytan

Még nincs meg a jó válasz, de szükséged lenne rá?

Kérjük iratkozz fel az email értesítőre, mert így azonnal megtudod, ha valaki megválaszolja a kérdést. (Bármikor leiratkozhatsz.)

E-mail címed:

Csak szöveg engedélyezett. A szerkesztőben használhatod a Textile-t. Például a *szöveg* félkövér szót eredményez.

Hirdetés
A Moyo.hu oldalain olvasható információk, adatok és szolgáltatások nem helyettesíthetik szakemberek véleményét, ezért minden esetben forduljon szakorvoshoz!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!