Tegyél fel új kérdést
vagy Lépj be

A szolgáltatás teljesen ingyenes.

BB77 - 	<p>Tisztelt Válaszadó!<br />
9 éves kisfiamnál Lichen nitidus nevű bőrbetegséget állapítottak meg, és szakszerű tanácsadás helyett az internetet  ajánlották felmerülő kérdéseim megválaszolására, a...

Tisztelt Válaszadó!
9 éves kisfiamnál Lichen nitidus nevű bőrbetegséget állapítottak meg, és szakszerű taná...

Tisztelt Válaszadó!
9 éves kisfiamnál Lichen nitidus nevű bőrbetegséget állapítottak meg, és szakszerű tanácsadás helyett az internetet ajánlották felmerülő kérdéseim megválaszolására, azonban ott csak a hasonló nevű Lichen r. planusról lehet olvasni. Kérem, írja le a felmerülő okokat ( lelki problémák, esetleg fertőzés vagy valamilyen étel-, gyógyszer- egyéb allergia), kezelési lehetőségeket ( külső- belső gyógyszer, gyógyhatású készítmény, népi gyógymód, diéta). Segítségét előre is köszönöm!

arrow BB77 - több éve - Bőrbetegségek kategória -

Címkék: lichen, nitidus

Most ingyen tehetsz fel kérdéseket pénzügyekkel, hitellel, adózással, befektetéssel, ingatlannal kapcsolatban. Kérjük regisztrálj és kérdezz, mert most egy Ipod-ot is nyerhetsz és ingyen letöltheted a "25 pénzügyi alapszabály válság idejére" c. tanulmányt. Felteszek egy kérdést!
gyogytan

0 pont Jó Rossz gyogytan - több éve

Kedves BB77!
A lichen, úgy általában sömör. Az elnevezésekről és a lelki kapcsolódásokról a következőket írja könyvében erről Ruediger Dahlke: A betegségek, mint szimbolum című könyvében:

\“Lichen (sömör)

Testi szint: bőr (határ, kapcsolat, gyengédség).
Tüneti szint: lichen ruber planus: lapos sömör; lichen nitidus: csillogó, sárgásbarna gümős, sömörös elváltozás különösen a péniszen és a karhajlatokban; lichen pilaris: sömör a szőrtüszőknél, különösen lányoknál 20 éves kor körül a felső karon, a combon és a fenéken; lichen simplex chronicus (más néven: neurodermatitis): tenyér nagyságúra nőhet, pigmentmentes, erősen viszkető részek különösen a végtaghajlatokban és a nemi szerveknél; Lichen scleroticans et atrophicans: a nemi szerveknél; kapcsolati és/vagy elhatárolódási problémák, a csomó mint (a problémára utaló) szimbólum, sok kicsi csomó = sok kicsi, alárendelt probléma, amelyek tömegesen egy nagy problémává nőhetnek, és a kapcsolatot ördögi körbe zárják; olyan visszataszítóvá tesszük magunkat, hogy senki se merészkedik az érintett érzékeny nemi területek és a végtagok védtelen hajlatainak közelébe (belső védelem); a külső vagy nyújtó oldalaknál inkább a védő, a kívülről védelmet biztosító szempont érvényesül.
Feldolgozás: tanuljuk meg nyíltabban védeni saját bőrünket („menteni az irhánkat\”), és a számunkra kellemetlen érintéseket már eleve próbáljuk megakadályozni; tudatosítsuk magunkban helyzetünket; bújjunk ki a saját bőrünkből, ha olyan
a helyzet; nyissuk meg határainkat, ha úgy gondoljuk, és már „viszket a tenyerünk\”; ismerjük fel azon törekvésünket, miszerint el akarjuk csúfítani magunkat, hogy ily módon megszabaduljunk bizonyos gondoktól és feladatoktól.
Feloldás: érezzük jól magunkat a saját bőrünkben, fogadjuk el testünket, és béküljünk ki vele: teljék örömünk határaink felismerésében, és elégítsük ki bátran az (emberi) kapcsolatok kialakítására vonatkozó igényünket.
ősprincípium: Szaturnusz-Vénusz. \”
Fentiek alapján egyértelmű, hogy a fiának \“férfias\” változata van jelen a lichen megbetegedésnek, a sömörök közül.
A lelkiekben talán a nemi elfogadás, és a jövőbeli nemi identitás és vele szembeni elvárás aggaszthatja gyermekét, azonban ne feledjük, hogy testi szinten lehetséges, hogy a bőrfelület nagyon elzárt ruhákkal van körülvéve, vagy bepálik, levegőtlen környezetben van. A szűk ruhák, főleg nadrágok fiúknak nem jók. Ezeken a területeken felborulhatott a bőr pH értéke is. A férfi nemi szervek és váladékaik inkább savas pH-júak, míg a nőké lúgos közegűek.
A hónalj azonban minkét nemnél savasabb, mint általában az egész bőr, az egész testfelületen. Túl sok és sokfajta kencét, habfürdőt és krémet használunk, ami felborítja a természet rendjét. Az igazi saját szagunk \“már büdös a külvilágnak\”, pedig ennek a szagnak meg kellene szabnia az egész társadalmi közlésrendszerünket is, a külvilág felé.
Külsőleg egy kis ecetes híg lemosás lehet, hogy rendbe is tenné ezeket az elváltozásokat. Fürdőben ne használjunk gyári készítményeket, hanem kicsi olajba pár csepp igazi illóolajat és ebből kis kanálnyit a fürdővízbe, vagy gyógynövényeket főzzünk bele olajba és ebből tegyünk a fürdővizbe. Hónaljban és nemi résznél, lábnál használjunk külön egyszerű házi szappant. Egyéb testrészre csak akkor szappanozzunk, ha túl zsíros, vagy koszos. Fürdővízbe lehet tenni inkább kis maréknyi sót és fél liter tejet, fürdőhab helyett.
A sömör megbetegedések mögött a tüdő és a máj betegségei is lehetnek. A tüdő és a bőr együtt alkotják a légzőszervünket, és ebből a bőr nagyobb részben, legalább 70%-ban vesz részt, míg a tüdő inkább az emésztési és belső szervi légzés és oxigén-széndioxid szerve, akkor is, ha ezt sokan nem is gondolnák. Lehetséges, hogy a gyermek nem mer elég levegőt venni, nem meri magát kiteljesíteni, vagy sokkal jobban figyelmesebb akar lenni másokkal, mások érzelmeivel és elnyomja magát, \“szinte nem mer levegőt sem venni\”, de az is lehetséges, hogy minden \“levegőt csak magának akar megszereni\”, de ez ugy meg a másik képtelenség, és a kettő közötti dolgot nem képes egyensúlyban felfogni és alkalmazni.
A máj és méregtelenítés dologgal kapcsolatban: lehet akár egyszeri vírus fertőzés utóhatása, vagy valamilyen gyermek betegség utóhatása is, pl. bárányhimlő, skarlát, vírusos influenza. Érdemes lenne máriatövis-olajból napi 20 csepp reggel és este bevenni, tehát napi 40 cseppet, vagy egy híg teát itatni vele, ami készüljön 1 púpos kávéskanálnyi magból 2 dl vízre, és főzze két percig a teát, majd szűrhető és fogyasztható.
A közvetlen felületekre nagyon jó a kőrózsa levelének kinyomott leve is. Savanyú típusú antibakteriális, vírus, és gombaölő hatású növényünk.

Még nincs meg a jó válasz, de szükséged lenne rá?

Kérjük iratkozz fel az email értesítőre, mert így azonnal megtudod, ha valaki megválaszolja a kérdést. (Bármikor leiratkozhatsz.)

E-mail címed:

Csak szöveg engedélyezett. A szerkesztőben használhatod a Textile-t. Például a *szöveg* félkövér szót eredményez.

Hirdetés
A Moyo.hu oldalain olvasható információk, adatok és szolgáltatások nem helyettesíthetik szakemberek véleményét, ezért minden esetben forduljon szakorvoshoz!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!