Tegyél fel új kérdést
vagy Lépj be

A szolgáltatás teljesen ingyenes.

Emil - 	<p>Tisztelt Cim,<br />
Néhány  éve egy kellemetlen betegség kinoz ami a hideg idö beáltával kezdödik és a nyár elején huzodik vissza. A kellemetlen jelenség a nagy lábujon jelentkezik ami megduzza...

Tisztelt Cim,
Néhány éve egy kellemetlen betegség kinoz ami a hideg idö beáltával kezdödik és a nyár elejé...

Tisztelt Cim,
Néhány éve egy kellemetlen betegség kinoz ami a hideg idö beáltával kezdödik és a nyár elején huzodik vissza. A kellemetlen jelenség a nagy lábujon jelentkezik ami megduzzad, vörös lessz, fájdalmas és idönkint nyilt seb is keletkezik rajta. Ez az én hazámba (Svédország) ugy hivják hogy “ Pernios”. Sajnos sem gyogyitani sem enyhiteni . nem tudják. Nagyon hálás volnék ha kapnák egy hosznos tanácsot.
Tisztelettel Dorián Emil

arrow Emil - több éve - Bőrbetegségek kategória -

Címkék: guardamar, oli

Most ingyen tehetsz fel kérdéseket pénzügyekkel, hitellel, adózással, befektetéssel, ingatlannal kapcsolatban. Kérjük regisztrálj és kérdezz, mert most egy Ipod-ot is nyerhetsz és ingyen letöltheted a "25 pénzügyi alapszabály válság idejére" c. tanulmányt. Felteszek egy kérdést!
apuska

0 pont Jó Rossz apuska - több éve

Kedves Emil, Szerezen feketeürömfű krémet és minden gondja napokon belül megoldodik.

gyogytan

0 pont Jó Rossz gyogytan - több éve

És bocsánat, hogy még mindig én, de amennyiben Ön van a képen, akkor egyértelmű, hogy cinkhiányról van szó, mert a korai és túlzott őszülés egyik jele a cinkhiánynak. A cink azonban az egész érrendszerre is hatással van, valamint még segíthetnek a különböző vitaminok – például a C- és az E-vitamin –, amelyek javítják a keringést és erősítik az érfalakat. Azonban a cinket nem szabad egymagában enni, hanem csak is kalcium-magnézium-réz-zel együtt megfelelő arányban. Az E-vitamint pedig A-vitaminnal és C-vitaminnal együtt, így együtt segítik a teljes beépítő ciklust a szervezetbe.
Jó egészséget kívánva: mint fent.

gyogytan

0 pont Jó Rossz gyogytan - több éve

Ma délelőtt olvastam az Ön kérdését, és most ugrott be nekem egy válasz rá.
A “per os” egy latin kifejezés és azt jelenti szájon át, a “per ni os” latinul azt jelenti, hogy “ha (valami) nem lett volna a szájon át”. Átvitt értelemben egy előzményre utal, bár nem ismerem a svéd észjárást, ezért lehetséges, hogy csak az időjárás lehülsével és a levegő lehülésével kapcsolatba felállított sok tüneteggyüttest takarja az ottani orvosoknál, és lehetséges, hogy nincs semmi köze a szájnak a dologhoz, csak a lehülésnek.
Lehetséges pl. több éves fagyás eredményeként kiújuló tünet is, akár 10 év után is, egészen a kifékelyesedésig. Egy biztos, hogy előzménye volt a dolognak, vagy egy mérgezés, belégzés, vagy külsőleg valami irritáló cselekmény, ami miatt kiváltódott ez a visszatérő tünet.
Nálunk, Magyarországon, mostanában az építőiparban dolgozóknál van hasonló tünet az ecetsav bázisú tértömítő szilikon tömítőanyagokat használók körében, főleg ha börön érintkezik náluk. Kiválthatja ilyen talppal rendelkező cipő viselete is, de mivel csak a nagylábujjon jelentkezik ez a tünet, ezért ez inkább kizárt.
Egy biztos, hogy a nagy lábujjnak a vérellátása gátolt, és hogy az erek beszűkültek, valamint az egész szervezet vérellátása már nem győzi ezt helyrehozni, tehát érszűkület van a lábban, amennyiben nem volt előtte fagyás.
Valamint van egy autoimmun megbetegedés, aminél ez a tünet elő szokott fordulni, aminek az a neve, hogy szisztémás szklerózis, azaz a scleroderma. Férfiaknál elég ritkán jelentkezik. De az immunrendszer gyógyítható is, bár nem biztos, hogy orvosilag, hanem természetgyógyászatilag.
Svédországban nagyon kevés a szelén az ételekben, de több vitamin és nyomelem sem sok van az ottani zöldségekben sem, pl. cink. Ezek nélkül azonban nincsen egészséges érrendszer sem. Van több Svéd betegem a neten keresztül, tehát eléggé informált vagyok az ottani helyzettel, sajnos gyógynövény sem sok kapható, de neten keresztül bármit be tud Ön is szerezni és postán elküldik önnek. Kompletten kellene szednie, normális adag vitaminokat és nyomelemek, figyelni a megfelelő só fogyasztásra és a víz napi adagra is. Szóval azért nem olyan egyszerű a dolog, mint ahogyan Ön gondolja, mert ez nem egyértelműen bőrbetegség semmiképp sem.

bollaimre

0 pont Jó Rossz bollaimre - több éve

Kedves Emil,

Sajnos nem tudom le forditani e betegség nevét magyarra. Van sejtelmem ,hogy mi ez,de biztosat akkor tudok mondani,ha többet tudok róla. Keressen emailban meg.

bollaimre55@gmail.com ott teszek fel pár kérdést,és meg mondom hogy mit tegyen. Tel:0036 30 710 3563

Még nincs meg a jó válasz, de szükséged lenne rá?

Kérjük iratkozz fel az email értesítőre, mert így azonnal megtudod, ha valaki megválaszolja a kérdést. (Bármikor leiratkozhatsz.)

E-mail címed:

Csak szöveg engedélyezett. A szerkesztőben használhatod a Textile-t. Például a *szöveg* félkövér szót eredményez.

Hirdetés
A Moyo.hu oldalain olvasható információk, adatok és szolgáltatások nem helyettesíthetik szakemberek véleményét, ezért minden esetben forduljon szakorvoshoz!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!