Tegyél fel új kérdést
vagy Lépj be

A szolgáltatás teljesen ingyenes.

Kitti86 - 	<p>Mitől kaphatunk rühességet?</p>

Mitől kaphatunk rühességet?

Mitől kaphatunk rühességet?

arrow Kitti86 - több éve - Bőrbetegségek kategória -

Címkék: bőr, rühesség, test

Most ingyen tehetsz fel kérdéseket pénzügyekkel, hitellel, adózással, befektetéssel, ingatlannal kapcsolatban. Kérjük regisztrálj és kérdezz, mert most egy Ipod-ot is nyerhetsz és ingyen letöltheted a "25 pénzügyi alapszabály válság idejére" c. tanulmányt. Felteszek egy kérdést!
dundulino

0 pont Jó Rossz dundulino - több éve

Mi pont ebben szenvedünk. Először allergiára gyanakodtunk mivel csalánkiütés szerű dudorok jöttek ki, majd a 2 hetes tortúra után bőrgyógyász írta fel a lít. scab. kencét. Addig ecettel próbáltam fertőtleníteni és gombaölő hintőporral,hogy ne vakarjam véresre magam.
Most még 1-1 helyen viszketek, pedig már 3x átkentem magam, és a gyerekeken is előjött. Mosok és vasalok, mégsem múlik!!! Miért??? Mit tegyek? A doki azt mondta max 4x lehet bekenni valakit. És utána? Ha nem tűnt el az élősködő?

Kitti56

0 pont Jó Rossz Kitti56 - több éve

Rühesség esetén nem kell egyből arra gondolni, hogy mosdatlan az illető. A baktérium emberről emberre és pillanatok alatt terjed.

Kitti56

0 pont Jó Rossz Kitti56 - több éve

A rühesség okozója a Sarcoptes scabiei nevű atka. A fertőzés közvetlen érintkezéssel emberről emberre terjed, gyakran az egész családban. Az alig látható atkák gyakran együttalvás során szóródnak szét. A ruházat, az ágynemű és más közös tárgy ritkán terjeszti, mivel az atkák élettartama rövid, és a szokásos mosás elpusztítja őket. A nőstény atka alagutat fúr a bőr legfelső rétegében, és petéket rak a járatba. A fiatal atkák (lárvák) azután néhány napon belül kikelnek. A fertőzés heves viszketést okoz, feltehetően az atka kiváltotta allergiás reakció miatt.

Kinga

0 pont Jó Rossz Kinga - több éve

Okozója a Sarcoptes scabiei nevű atka. A fertőzés közvetlen érintkezéssel emberről emberre terjed, gyakran az egész családban. Az alig látható atkák gyakran együttalvás során szóródnak szét. A ruházat, az ágynemű és más közös tárgy ritkán terjeszti, mivel az atkák élettartama rövid, és a szokásos mosás elpusztítja őket. A nőstény atka alagutat fúr a bőr legfelső rétegében, és petéket rak a járatba. A fiatal atkák (lárvák) azután néhány napon belül kikelnek. A fertőzés heves viszketést okoz, feltehetően az atka kiváltotta allergiás reakció miatt.

Még nincs meg a jó válasz, de szükséged lenne rá?

Kérjük iratkozz fel az email értesítőre, mert így azonnal megtudod, ha valaki megválaszolja a kérdést. (Bármikor leiratkozhatsz.)

E-mail címed:

Csak szöveg engedélyezett. A szerkesztőben használhatod a Textile-t. Például a *szöveg* félkövér szót eredményez.

Hirdetés
A Moyo.hu oldalain olvasható információk, adatok és szolgáltatások nem helyettesíthetik szakemberek véleményét, ezért minden esetben forduljon szakorvoshoz!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!