Tegyél fel új kérdést
vagy Lépj be

A szolgáltatás teljesen ingyenes.

Kitti86 - 	<p>MI a rosacea?</p>

MI a rosacea?

MI a rosacea?

arrow Kitti86 - több éve - Bőrbetegségek kategória -

Címkék: bőr, rosacea

Most ingyen tehetsz fel kérdéseket pénzügyekkel, hitellel, adózással, befektetéssel, ingatlannal kapcsolatban. Kérjük regisztrálj és kérdezz, mert most egy Ipod-ot is nyerhetsz és ingyen letöltheted a "25 pénzügyi alapszabály válság idejére" c. tanulmányt. Felteszek egy kérdést!
Kinga

0 pont Jó Rossz Kinga - több éve

A speciális dudoros, vörös orr (rhinophyma) megszüntetése plasztikai sebész beavatkozását igényli.

kartya5

0 pont Jó Rossz kartya5 - több éve

az arcam rozáceás de az orrom negyed részén egy vastagagabb bőr kelettkezett állitólag ez rhinophyma hogy lehet kezelni vagy eltávolitani. köszönöm. orr korrekcióra nincs szükségem.

edina

+1 pont Jó Rossz edina - több éve

Edina: Nekem is ezt a betegséget állapította meg az orvos.Az orvos azt mondta ,hogy ez a gyomor rossz müködésétől alakul ki .Nem igazán lehet fűszeresen ,hagymásan,fokhagymásan,erőspaprikásan enni.Persze van rá gyogyszer is,amit megkaptam , de mikor elmondtak hogy:nem lehet kimenni erős napra,nem eshetek teherbe 6 hónapig,és a fentsoroltakat nem ehetem,akkor elgondolkodtam és elmentem egy homeopát orvoshoz és jelenleg kezelés alatt vagyok,majd meglátom az eredményt,de ha nem jön be még mindig ott van az első megoldás.Minden jót

Kinga

0 pont Jó Rossz Kinga - több éve

Egy borbetegseg.Általában az arc középső részén, az orron, az orr melletti orcákon, a homlokon és az állon jelennek meg a tünetei. A kezdeti fázisban gyakran csak szélsőséges körülmények (pl. túl magas vagy túl alacsony hőmérséklet, megerőltető testmozgás, stressz) hatásának gondoljuk az arc kipirulását. Később azonban már folyamatosan vörös és gyulladt lesz az arcbőr. A tünetek elsősorban az arc középső részén jelennek meg, és hatására az arcbőr eldurvul, rücskös felszínűvé válik.

Előfordulási gyakorisága az életkorral nő, leggyakrabban 30-50 év között jelenik meg. Mindkét nem esetében előfordulhat ez a bőrprobléma, de a tapasztalatok szerint a nők gyakrabban fordulnak a tünetekkel orvoshoz. Férfiaknál súlyosabb tüneteket produkál a betegség (pl. az orron kialakuló rhinophyma, amelyre az eddigi tapasztalatok szerint csak a férfiak hajlamosak). Gyakoribb a megjelenése a világos, érzékenyebb bőrű embereknél, különösen az észak-európai, ún. kelta típusú egyéneknél, innen eredhet egyes helyeken a kelta-átok elnevezés. Legnagyobb számban az angolszász országokban diagnosztizálják ezt a betegséget, de nálunk is egyre gyakoribb az előfordulása.

Kitti56

0 pont Jó Rossz Kitti56 - több éve

A rák közhelyes, de immár korunk népbetegsége. Szabályokat pedig sajnos nem lehet felálllítani, hoyg általában kik kapják meg.

Még nincs meg a jó válasz, de szükséged lenne rá?

Kérjük iratkozz fel az email értesítőre, mert így azonnal megtudod, ha valaki megválaszolja a kérdést. (Bármikor leiratkozhatsz.)

E-mail címed:

Csak szöveg engedélyezett. A szerkesztőben használhatod a Textile-t. Például a *szöveg* félkövér szót eredményez.

Hirdetés
A Moyo.hu oldalain olvasható információk, adatok és szolgáltatások nem helyettesíthetik szakemberek véleményét, ezért minden esetben forduljon szakorvoshoz!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!