Tegyél fel új kérdést
vagy Lépj be

A szolgáltatás teljesen ingyenes.

nigo - 	<p>érdekelne hogy a fehér foltok milyen bőrgomba és mitől múlik el örökre?</p>

érdekelne hogy a fehér foltok milyen bőrgomba és mitől múlik el örökre?

érdekelne hogy a fehér foltok milyen bőrgomba és mitől múlik el örökre?

arrow nigo - több éve - Bőrbetegségek kategória -

Most ingyen tehetsz fel kérdéseket pénzügyekkel, hitellel, adózással, befektetéssel, ingatlannal kapcsolatban. Kérjük regisztrálj és kérdezz, mert most egy Ipod-ot is nyerhetsz és ingyen letöltheted a "25 pénzügyi alapszabály válság idejére" c. tanulmányt. Felteszek egy kérdést!
imrefutyi

0 pont Jó Rossz imrefutyi - több éve

Imi-
Nekem ilyen fehér száraz és piros foltok vannak a testemen és egyre jobban terjed is. Ez lenne az ? Viszkető és Szúró fájdalmak jönnek elő ha már egy kicsit magassab hőfokot érez a bőröm mintha tűvel szurkánának.. erre kérek gyógymódot. köszönöm

Kinga

0 pont Jó Rossz Kinga - több éve

Malasszezia gomba.A kezelés az esetek döntő többségében lokális gombaellenes kezelésből áll. Két hétig tartó terbinaffin, vagy azol-típusú antimikotikumot tartalmazó kenőcs, vagy nátrium-tioszulfát tartalmú ecsetelő alkalmazása elegendő. A kifejezetten makacs esetekben oralis azol-típusú antimikotikum (leginkább ketokonazol) szedése lehet indokolt. Ilyen esetekben először azt kell mérlegelni, hogy az egyénen található-e olyan bőrterültet, ahol nem pityriasis versicolor formájában Malassezia- fertőzés van jelen. Ilyen lehet a hajas fejbőr seborrhoeás dermatitise (korpás haj), vagy Malassezia folliculitis (szőrtüszőgyulladás). Az egyéb lokalizáció kezelésével együtt várható a pityriasis versicolor eltűnése is.

Átmeneti szövődményként a gomba elpusztulása után az érintett bőrterület továbbra is fehér marad, mely lassan, de spontán gyógyul.

Még nincs meg a jó válasz, de szükséged lenne rá?

Kérjük iratkozz fel az email értesítőre, mert így azonnal megtudod, ha valaki megválaszolja a kérdést. (Bármikor leiratkozhatsz.)

E-mail címed:

Csak szöveg engedélyezett. A szerkesztőben használhatod a Textile-t. Például a *szöveg* félkövér szót eredményez.

Hirdetés
A Moyo.hu oldalain olvasható információk, adatok és szolgáltatások nem helyettesíthetik szakemberek véleményét, ezért minden esetben forduljon szakorvoshoz!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!