Tegyél fel új kérdést
vagy Lépj be

A szolgáltatás teljesen ingyenes.

levente - 	<p>Mit jelent a verterobasiláris szindróma</p>

Mit jelent a verterobasiláris szindróma

Mit jelent a verterobasiláris szindróma

arrow levente - több éve - Betegségek kategória -

Címkék: vertebrobasilaris-

Most ingyen tehetsz fel kérdéseket pénzügyekkel, hitellel, adózással, befektetéssel, ingatlannal kapcsolatban. Kérjük regisztrálj és kérdezz, mert most egy Ipod-ot is nyerhetsz és ingyen letöltheted a "25 pénzügyi alapszabály válság idejére" c. tanulmányt. Felteszek egy kérdést!
Kinga

0 pont Jó Rossz Kinga - több éve

A vertebrobasilaris terület az agytörzs-kisagy-nyaki gerincoszlop felső része közötti területet jelöli. Ha vertebrobasilaris tünetekről beszélünk, akkor általában arról van szó, hogy az ezt a területet ellátó ereket beszűkíti valami és ezért a szövetek vérellátása nem megfelelő. Az erek szoros kapcsolatban vannak ezen a szakaszon a nyaki gerinccel és annak izületeivel és az itt lévő elváltozások a vér áramlását akadályozzák. A tünetek általában hirtelen kezdődnek, sokszor kiváltja őket fejmozgás, eszméletvesztés nincs, szédülés kísérheti, alkalmanként hányinger-hányás is, esetleg nyelési zavar, rekedtség, vagy látászavar, vagy kisagyi , ill. keresztezett agyideg-végtag tünetek. Attól függően, hogy hol van probléma a keringéssel, milyen fokú ez és mely szervek funkcióját rontja a legnagyobb mértékben a rossz keringés.

Még nincs meg a jó válasz, de szükséged lenne rá?

Kérjük iratkozz fel az email értesítőre, mert így azonnal megtudod, ha valaki megválaszolja a kérdést. (Bármikor leiratkozhatsz.)

E-mail címed:

Csak szöveg engedélyezett. A szerkesztőben használhatod a Textile-t. Például a *szöveg* félkövér szót eredményez.

Hirdetés
A Moyo.hu oldalain olvasható információk, adatok és szolgáltatások nem helyettesíthetik szakemberek véleményét, ezért minden esetben forduljon szakorvoshoz!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!