Tegyél fel új kérdést
vagy Lépj be

A szolgáltatás teljesen ingyenes.

veres istvánné - 	<p>Mi az oka a gyogyszer és fém allrgiának?</p>

Mi az oka a gyogyszer és fém allrgiának?

Mi az oka a gyogyszer és fém allrgiának?

arrow veres istvánné - több éve - Allergia kategória -

Címkék: örökőlhetö?

Most ingyen tehetsz fel kérdéseket pénzügyekkel, hitellel, adózással, befektetéssel, ingatlannal kapcsolatban. Kérjük regisztrálj és kérdezz, mert most egy Ipod-ot is nyerhetsz és ingyen letöltheted a "25 pénzügyi alapszabály válság idejére" c. tanulmányt. Felteszek egy kérdést!
janka27

0 pont Jó Rossz janka27 - több éve

ez akkor is segít: http://www.silver-ezüstkolloid.hu/

Mjutka

0 pont Jó Rossz Mjutka - több éve

Nekem érszükületem,és asztmám van.Gyerekkorom óta van allergiám,aminek hátrányát most érzem,hisz ahogy öregszem,annál erősebben tiltakozik a szervezetem sok mgyógyszer iránt.Mivel nem vagyok orvos,sajnos komoly mellékhatások után döbbentem erre rá.Mikor kértem kivizsgálást,a bőrgyógyász azt mondta:Pszichiáterre van szükségem,ilyen allergia szerin te nem létezik.Én tudom hogy milyen rosszul vagyok bizonyos gyógyszerektől.Soha nem kételkedtem az orvosok tudásában,és mokir ők küldenek ilyen vizsgálatra,hogy válaszolhat valaki így?Idegileg kiborultam,amire az orvos válasza a következő volt:Ha nem tetszik fogjak a kezembe egy lepedőt,induljak el az úton,és ha meghalok valaki talán letakar!50 éves vagyok,32 év fizikai mun kával a hátam mögött.Talán én fizettem a tandíját!Dögöljek meg?!

Kinga

0 pont Jó Rossz Kinga - több éve

Gyogyszerallergia oka:Az allergiás – más szóval túlérzékenységi – reakciót ebben az esetben a gyógyszer valamely olyan összetevője vagy annak származéka váltja ki, amelyet az immunrendszerünk kémiai “behatolónak”, antigénnek tekint. Tipikus esetben ez ellen az antigén ellen a szervezet az allergiára jellemző ún. “E” izotípusú ellenanyagot (immunglobulin E, IgE) termel az első találkozást követően. A gyógyszerrel való második és további találkozások alkalmával a gyógyszerantigénre specifikus IgE ellenanyagok az allergiás reakcióban részt vevő sejtekhez (elsősorban a hízósejtekhez és az eozinofil granulocitákhoz) kötődve ún. gyulladásos mediátorok felszabadulását idézik elő. Ezek közül a legfontosabb a hisztamin. A tünetek kialakulásáért a mediátorok különböző sejtekre, szövetekre, szervekre gyakorolt hatása felelős.

Még nincs meg a jó válasz, de szükséged lenne rá?

Kérjük iratkozz fel az email értesítőre, mert így azonnal megtudod, ha valaki megválaszolja a kérdést. (Bármikor leiratkozhatsz.)

E-mail címed:

Csak szöveg engedélyezett. A szerkesztőben használhatod a Textile-t. Például a *szöveg* félkövér szót eredményez.

Hirdetés
A Moyo.hu oldalain olvasható információk, adatok és szolgáltatások nem helyettesíthetik szakemberek véleményét, ezért minden esetben forduljon szakorvoshoz!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!