Tegyél fel új kérdést
vagy Lépj be

A szolgáltatás teljesen ingyenes.

Kitti86 - 	<p>Idén irtják a parlagfüvet?</p>

Idén irtják a parlagfüvet?

Idén irtják a parlagfüvet?

arrow Kitti86 - több éve - Allergia kategória -

Címkék: allergia, parlagfű

Most ingyen tehetsz fel kérdéseket pénzügyekkel, hitellel, adózással, befektetéssel, ingatlannal kapcsolatban. Kérjük regisztrálj és kérdezz, mert most egy Ipod-ot is nyerhetsz és ingyen letöltheted a "25 pénzügyi alapszabály válság idejére" c. tanulmányt. Felteszek egy kérdést!
gyogytan

0 pont Jó Rossz gyogytan - több éve

Ebben az évben is több millió bírságot vetettek ki parlagfű írtásának elhanyagolása miatt. Mivel a parlagfű nem reagál a jelenleg törvényesen beszerezhető gyomirtószerekre, kaszálást és egyenkénti kihúzkodás utáni megsemisítéssel kell ellene védekezni. A megyei Növényegészségügyi Állomások megfigyelése szerint a kaszált területeken újrahajtásos formában a mag beérése nem gátolz, valamint pont az állami és az önkormányzati területek nincsenek rendszeresen lekezelve. Nem lekezeltek az Erdőtársulatok területei, valamint a külföldi és honi tulajdonban lévő, de nem fellelhető cégek, elhagyott területei.
A kötelező első kaszálási idő (május vége, jún. eleje, azonban fokozatosan akadályozza a mezei, honos virág és természetben fellelhető gyógynövények magbaszökkenését, így azok a rendszeres kaszálások miatt a területekről kivesznek.

Kitti56

0 pont Jó Rossz Kitti56 - több éve

A parlagfű nagyon súlyos allergén.

Kitti56

0 pont Jó Rossz Kitti56 - több éve

A parlagfüvet minden évben irtják, főleg a súlyosan “fertőzött” környékeken, de még így sem teljes a kép, még több ember mozgósítására lenne szükség.

Még nincs meg a jó válasz, de szükséged lenne rá?

Kérjük iratkozz fel az email értesítőre, mert így azonnal megtudod, ha valaki megválaszolja a kérdést. (Bármikor leiratkozhatsz.)

E-mail címed:

Csak szöveg engedélyezett. A szerkesztőben használhatod a Textile-t. Például a *szöveg* félkövér szót eredményez.

Hirdetés
A Moyo.hu oldalain olvasható információk, adatok és szolgáltatások nem helyettesíthetik szakemberek véleményét, ezért minden esetben forduljon szakorvoshoz!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!